Nothing Phone 1 Nasıl Telefon, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları ve Özellikleri

Ülkemizde yeni satılmaya başlayan Nothing markası’nın ilk modeli olan Nothing Phone 1 nasıl bir telefon, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Nothing Phone 1 (8GB / 256 GB) teknik özellikleri, inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Her şeyden önce Nothing markası tarihinden biraz bahsetmek istiyorum. Nothing hangi ülkenin malı diye çok merak edenler oluyor. Bu soruya hemen cevap verelim. Uzun yıllar Çinli telefon üreticisi olan ve ülkemizde de pek çok kullanıcısı bulunan Oppo’nun üst düzey yetkilisi olan, Carl Pei tarafından kurulmuştur. Carl Pei, daha önce yine Çinli üretici Oneplus’ın kurucu ortaklarından bir tanesiydi. Ancak artık daha yeni ve kendine ait marka ile yoluna devam etmek isteyen Pei, İngiltere Londra’da Nothing markasını kurdu. Nothing’in merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunmaktadır. Carl Pei her ne kadar Çin vatandaşı olsa da yeni çıkartacağı telefon markasının Çinli görünmesini istemiyordu. Bu sebeple telefon şirketinin merkezini İngiltere Londra’da kurdu.

2022 yılında ilk modelleri olan Nothing Phone 1‘i piyasaya sürdü. Ancak bu telefonun Türkiye’de satışına Haziran 2023’te başlandı. Nothing Phone 1, özellikleri, donanımı, kalitesi ve uygun fiyatıyla piyasada diğer markaların çok canını yakacak bir marka olarak görülüyor.

Nothing Phone 1 Nasıl Telefon ve Teknik Özellikleri Nelerdir?

Bu telefonda deyim yerindeyse bir mobil cihazda olabilecek özelliklerin en üst seviyesi kullanılmıştır. Nothing, premium sınıfta yer alan bir telefon markasıdır. Ancak kaliteye ucuza sahip olma avantajı da sunmaktadır. İşte dikkat çeken ve saymakla bitmeyen o özellikleri.

Ekran Özellikleri: 6.55 inç büyüklüğünde OLED ekranı bulunuyor. Bu ekran 1080×2400 FHD+ piksel çözünürlüğündedir. 402 PPI piksel yoğunluğu ile oldukça canlı ve net bir ekran görüntüsüne sahiptir. 120 Hz ekran yenileme hızı şuan piyasada en iyiler arasındadır. Ekran özellikleri arasında “HDR, HDR 10+, 1 milyon/1 kontrast oranı ve ekran içinde ön kamera gibi şeyler vardır. Ekran dayanıklılığı olarak Corning Gorilla Glass 5‘e yer verilmiştir. Kapasitif olan bu ekran 1.07 milyar renk sayısına sahiptir. Ekran gövde oranı %85.63 ile en üst düzeydedir.

Batarya Özellikleri: Batarya kapasitesi 4500 mAh olarak belirlenmiştir. USB Type-C giriş yeri ile şarj olmaktadır. Hızlı şarj özelliği ile 33W gücünde şarj edilebiliyor. Qualcomm Quick Charge 4.0 şarj teknolojisine sahiptir. Şarj süresi 0’dan %100 seviyesine yani tam dolu hale 70 dakikada geliyor. 15W kablosuz şarj desteği bulunuyor. Yani kablosuz hızlı şarj özelliği olan nadir telefonlardan bir tanesidir.

İlginizi Çekebilir:  Tecno Phantom V Fold Nasıl Telefon, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları ve Özellikleri

Donanım Özellikleri: Nothing Phone 1 çalışması için işlemci olarak Qualcomm Snapdragon 778G+ yonga setini kullanmaktadır. 8 çekirdekli CPU’ya sahiptir. Ana işlemci olarak 1x 2.5 GHz ARM Cortex-A78’a yer verilmiştir. Adreno 642L grafik işlemcisi sayesinde her oyunu en iyi şekilde oynayabilirsiniz. 8 GB ram ve 256 GB dahili hafızaya sahiptir. Hafıza kartı desteği bulunmuyor.

Kamera Özellikleri: Nothing Phone 1’in belki de en öne çıkan özelliği kamerasının kalitesidir. Arka tarafında 2 adet kamera bulunuyor. Bunlardan ana kamerası 50 MP çözünürlüğündedir. Optik görüntü sabitleyici (OIS) özelliği vardır. Sony Exmor sensör kullanılmıştır. Bu kamera F1.88 fiyafram açıklığı ile en az ışıkta en net ve güzel görüntüleri çekebilir. 2160p çözünürlükte ultra hd 4k video çekim yapabiliyor. Dijital görüntü sabitleyici özelliği sayesinde titreşimleri en az düzeyde tutar. Ağır çekimde ise 1080p çözünürlükte 60 fps kare hızında çekim yapabiliyor. İkinci arka kamerası da 50 MP çözünürlüğe sahiptir. 114° derece ekstra geniş açılı çekimler yapabilir. İkinci kamerada Samsung ISOCELL N1 sensöre yer verilmiştir. Bu kamera ise F2.2 diyafram açıklığındadır. Ön selfie kamerası ise 16 mp çözünürlüğünde olup 1080p çözünürlük ve 30 fps kare hızında çekim yapabiliyor.

Boyutlar ve Malzeme Kaltesi: Nothing Phone 1‘in ağırlığı 193.5 gramdır. 159.2 mm boy, 75.8 en ve 8.3 mm kalınlığındadır. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor. Arka kapak malzemesi cam ve çervesi ise alüminyumdan yapılmıştır.

İşletim Sistemi: Android işletim sistemi yüklü olarak gelmektedir. Kutusunda Android 12 sürümüyle çıkıyor ama Android 13 sürümüne yükseltilebiliyor. Nothing Phone 1, kullanıcı arayüzü olarak Nothing OS kullanmaktadır.

Bağlantı Özellikleri: Bu telefonda öyle güçlü bir wifi sistemine yer verilmiştir ki en uzak noktalardan bile bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Bunun Wi-fi 6 teknolojisine borçludur. Pek çok kişi Nothing Phone 1’de NFC var mı diye soruyor. Evet bu telefonda Google Pay destekli NFC sistemi bulunuyor. Bluetooth 5.2 versiyonunu kullanmaktadır.

Diğer Özellikleri: Nothing Phone 1, IPX3 seviyesinde suya, IP5X seviyesinde toza dayanıklılık sertifikalarına sahiptir. RGB ışık sensörü, pusula, yakın sensörü, jiroskop, ivmeölçer ve ortam ışığı sensörü gibi pek çok sensör barındırmaktadır. Ekran içinde gömülü parmak izi okuyucuya yer verilmiştir. LED bildirim ışığı bulunuyor. Ayrıca arka kapakta bulunan led ışıklandırma telefona çok ayrı bir hava katmış.

İlginizi Çekebilir:  Trident A55 Nasıl Telefon, Alınır Mı? Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

Kutu İçeriği: Herkes kutusundan neler çıkıyor diye merak ediyor. Ama üzülerek söylemeliyim ki Nothing Phone 1 kutusundan arka silikon kılıf çıkmıyor. Kutusunda sim iğnesi ve usb (Type-c) şarj kablosu çıkmaktadır.

Nothing Phone (1) Arka Kapak Görünümü

Nothing Phone 1 Telefon Kullanıcı Yorumu

Artık ucuz telefonlar kullanmaktan bıkmıştım. Alabileceğin en iyi telefonu almak istiyordum. Turkcell mağazasında adını duyduğum Nothing Phone 1 modelini araştırmaya başladım. Özelliklerini gördüğümde bu fiyata bunu asla vermezler diyordum. Ancak yanılmışım ve aldığım için oldukça memnunum. Bir telefondan bekleyebileceğiniz her şeyi size sonuna kadar sunuyor. İlk olarak oyun performansından bahsedelim. Denemek için bildiğim en ağır oyunları yükledim. En yüksek grafik ve görüntü kalitesinde oynatıyor. Telefonda ısınma problemi asla yok ve minimum seviyede. Kamerası gördüğüm en iyiler arasında. Zoom yaptığımda çıplak gözle bile seçemediğim cisimleri net şekilde yaklaştırıyor. Ön kamerası çok net selfie çekme imkanı sunuyor. Bataryası her ne kadar 4500 mAh yazılmış olsa da işlemcisi çok az şarj harcıyor. Bir günü rahatlıkla çıkartıyor. Telefonun kasası çok kaliteli ve şık malzemelerden yapılmış. Elimde görenler bu telefonun markası ne diye merak ediyorlar. Ses kalitesine hayran kaldım. Stereo hoparlörleri sayesinde yüksek, net ve pürüzsüz ses elde ediyorsunuz. Ben aldıktan sonra kılıf arıyordum. Yurt dışı internet sitesinden çok ucuz fiyata gayet kaliteli şeffaf silikon arka kılıf aldım. Şarjı tamamen bittiğinde bir yemek arası kadar şarja taktığımda tamamen dolmuş şekilde alıyorum. Telefonla konuşma sırasında karşı tarafın sesi sanki yanımdaymış gibi kaliteli geliyor.

Nothing Phone 1 Telefon Alınır Mı?

Nothing markasını daha önce çok kişinin duymadığını biliyorum. Sonuçta ülkemizde çok yeni bir marka. Ancak her telefon markasının başladığı bir yer var. Xiaomi bile ilk çıktığında bu nasıl dandik telefondur diye söyleniyordu. Nothing içinde ben aynı şeyi düşünüyorum. Bu marka bir kaç yıl sonra Türkiye’de en çok satılan ve en iyi telefonlar arasında yer alacaktır. Nothing Phone 1 almamak için sebepler çok azdır. Ben telefonumda çok memnunum. Eğer bir gün değiştirmek istersem tekrardan bu markayı tercih edeceğim. Garanti ve servis olarak zaten Türkiye’de resmi olarak nothing Türkiye garantisi ile geliyor.

Yorum yapın

error: Bu siteden içerik kopyalamak yasaktır.