RKS GT25 Nasıl? Kullanıcı Yorumları ve Teknik Özellikleri

Yıllardır standart bisiklet modelleriyle ün yapan RKS markası, şimdilerde elektrikli bisiklet modelleriyle de piyasanın nabzını tutmaya devam ediyor. En özel modelleri fiyat performans seçeneklerle satışa sunan marka, bisikletlerde hem performans hem de sağlamlık konusunu en iyi şekilde ele almaktadır. Özellikle kadro malzemesini geliştiren model, elektrikli bisikletin uzun yıllar boyunca kullanılabilmesi için yeni nesil teknolojiler tercih etmektedir.

Markanın en iyi elektrikli bisiklet modelleri arasında gösterilen RKS GT25, her alanda rakiplerini geçmeyi başarmaktadır. Kadro malzemesi ile uzun yıllar kullanım sağlayan model, sağlamlık testlerinden de tam not almayı başarmaktadır. İşte, herkesin merakla araştırdığı RKS’ın GT25 modeline dair merak edilen tüm detaylar.

İçindekiler

RKS GT25 Teknik Özellikleri

2020 yılında bisiklet severlerle buluşan RKS GT25, her anlamda en iyi modeller arasında gösterilmektedir. Bisiklet sınıfında elektrikli ve katlanır bisiklet olarak gösterilen model, kullanıcı sınıfı olarak da yetişkin sınıfı için uygundur. Cinsiyet anlamında hem kadınların hem de erkeklerin rahatça kullanabildikleri model, ergonomi konusunda da rakiplerini geçmektedir.

İlginizi Çekebilir:  RKS RSIII (RS3) Pro Elektrikli Bisiklet Nasıl, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları ve Özellikleri

Performans olarak harikalar yaratan RKS GT25 modeli, kadro malzemesi konusunda çelik alaşım tercih edilerek üretilmiştir. Bununla birlikte toplam ağırlığı 22kg olan modelde 20 inç jant çapı bulunmaktadır. Jant konusunda da sağlamlığın hedeflendiği modelde jant malzemesi için alüminyum alaşım tercih edilmiştir. Fren tipinde ise mekanik disk fren yer alan RKS GT25 modelinde rakiplerinin bir kısmında olmayan amortisör sistemi de bulunmaktadır. Bu noktada sadece ön kısımda yer alan amortisör, yaylı bir şekilde monte edilmiştir.

Güç özelliklerine baktığımız zaman performans kralı olarak görülen RKS’ın GT25, akü gerilimi anlamında 36V değeri ile karşımıza çıkmaktadır. Akü kapasitesi de 7.8 Ah olan modelde motor gücü olarak 250W değer yer almaktadır. Bu güç özellikleriyle birlikte azami sürüş mesafesi 35km olan araç, sadece 6 saat içerisinde şarj olabilmektedir.

İlginizi Çekebilir:  Motolux F7 Kullananlar ve Yorumları

RKS GT25 Kullanıcı Yorumları

Son zamanlarda artış gösteren yakıt zamları nedeniyle bir elektrikli bisiklet almaya karar verdim. Uzun mesafelere gitmediğim için elektrikli bisikletlerin menzil ve performans açısından bana yeterli olacağını düşündüm. Yaptığım araştırmalardan sonra benim için en iyi modelin RKS GT25 olduğunda karar kıldım. Tasarım açısından çok beğendiğim araç, bayide yaptığımız testlerden de tam not alarak geçti. Kullanım sürem boyunca da beni bugüne kadar hiç yalnız bırakmadı. Üstelik yedek parça ve servis anlamında da hiçbir sorun yaşamadım. Arabalarını satan arkadaşlarıma da RKS GT25 modelini satın almalarını tavsiye ediyorum.

RKS GT25 Alınır Mı?

RKS markasının en iyi modelleri arasında yer alan RKS GT25, çelik kadro malzemesiyle sağlamlığını kanıtlarken 250W motor gücüyle performans konusunda da rakiplerini geçmeyi başarıyor. Bu noktada hızlı şarj ve yüksek menzil kapasitesi de standartlardan daha yüksek özelliklerde olduğunu gösteriyor. Bu nedenle RKS’nin GT25 modelini alınabilecek araçlar arasında kolaylıkla sayabiliriz.

“RKS GT25 Nasıl? Kullanıcı Yorumları ve Teknik Özellikleri” üzerine bir yorum

  1. Daha önce bisiklet kullandıysanız, sizi daha az yoracak daha az terletecek tarzda bir arayışınız varsa tercih edebilirsiniz. Tam olarak alıştığınız bisiklet gibi değil, ufak tefek ama iş görüyor.
    Gelelim tercih nedenine; özellikle 22kg olmasıyla elde taşınması kolay. Katlandığı zaman binek araçların bagaj veya arka kısmına rahatça sığıyor. Yine evinize çıkartıp indirmek nispeten kolay. Kadro yapısı nedeniyle inişi binişi çok kolay.
    Bu bisikletin en sıkıntılı kısmı servisleri. Çoğu RKS servisi bakmak istemiyor. Firma ise garanti için servis kurulumu istiyor. Faturasını ibraz ediyorsunuz ve sizi sisteme kaydediyorlar.
    Servis kaydından sonra ise bisikletinizi düzgün bir bisikletçiye tekrar kontrol ettirmelisiniz. Veya elinizden geliyorsa her yerini kendiniz kontrol ediniz.
    Büyük bir ihtimalle gidonu yamuk, pedalının vidaları tam sıkılmamış, tekerleri gelişi güzel takılmış, frenleri tutmaz halde ve vitesleri düzgün atmıyor halde olacak. Buraları tekrar kontrol edin ve ayarlayın veya ayarlattırın. Size aşağıda vereceğim setup ayarlarıyla ince ayarlarını yaparsanız harika olacak. Çünkü fabrikasyon olarak 60-70 kg sürücü için ayarlamışlar.
    RKS GT25 elektrik destekli bisiklettir. Elektrikle giden bisiklet değil. Yani siz pedal çevirdikçe o da size destek verecek. Bunu bilir ve buna göre kullanırsanız memnun kalırsınız. Bu şekilde kullandığınızda aşağı yukarı tek tam dolu şarjla 50-60km civarı kullanabilirsiniz.
    Öğrendiğim kadarıyla bu pillerin sarj döngüsü 700 civarı. Yani kabaca günlük şarj etseniz 2,5 yıllık kullanım sunacak. “Bu dediğim teoride umarım böyledir”
    Bisikletin üzerinde gaz kolu bulunmuyor. İsterseniz alışveriş sitelerinden uyumlu olanı temin edebilir ve kendiniz takabilirsiniz. Gaz kolu için boşta soket bırakmışlar. Eğer takacaksanız fren ve vites arasına takabilirsiniz. Aslında çok elzem değil ama işe de yarıyor. Tercih meselesi.
    Eğer kendisi gitsin pedal çevirmekle uğraşmam diyorsanız daha profesyonel ve bataryası daha güçlü modellerini araştırın. Yalnız bu sefer de bisikletin ağırlıkları artıyor. Ve bataryası bittiğinde sürmek ciddi zorlaşıyor.
    Ankara’da 105 kg birisi olarak işe gidiş ve gelişlerde günlük 25km civarı kullanıyorum. Tek şarjla pedal desteği ile kullandığımda 2 gün kullanım sunuyor. Aslında 2 diş şarjı kalsa da tekrar şarj istiyor
    Akaryakıt fiyatlarının her geçen gün daha da yükselmesiyle araç kullanımını azaltmak istiyorum. Benzine vereceğim parayı bisikletin taksitlerine veririm diye düşünerek aldım. Size de tavsiye ederim. Giriş seviyesi ve beklentilerinizi karşılayacak model olmuş.
    Gelelim ince ayarlara.
    Gösterge paneli ile başlayalım.
    Solda açma kapama tuşu, üst ve altta hız artırma ve azaltma tuşları ve sağda CUR (ön farı açıyor) yazılı bir tuş daha mevcut.
    Ekranda Power yazılı kısmın üzeri size o sırada bisikletin verdiği desteği gösteriyor. Altında batarya göstergesi ve daha altında 5 çubuğa kadar artan destek seviyeleri mevcut.
    Sağ üst köşede ise anlık hız altında ise yaptığınız toplam mesafe miktarını gösteriyor.
    Yine ekranın altında bataryaya bağlı kornası mevcut.
    SETUP ince ayarlar.
    Setup ayarlarına girmek için S+ ve S- tuşlarına basılı tutmanız gerekiyor.
    Bir menü gelecek üstte hızın olduğu kısımda P0 ve yanında ufak 1 rakamı olacak. 1 nolu programa tekabül ediyor.
    Programlar arasında açma kapama tuşu ile gezineceksiniz. P0 2, P0 3 gibi P2 0 ye kadar ayarlar gelecek. Program değerlerini sağ alttaki bölümden ayarlayacağız. Tüm ayarları bitirdiğinizde 5-6 saniye kadar beklediğinizde kendisi program menüsünden çıkmış olacak.
    Ayarlar:
    P01 – Ekranın Aydınlığını ayarlıyorsunuz. 1 en düşük 3 en yüksek. İdeali 2
    P02 – Hızın birimini ayarlıyorsunuz. 0 KM, 1 Mile. 0 olarak ayarlayın
    P03 – Batarya voltaj değeri. Bisikletin bataryasındaki değerdir. Varsayılan 36. Bu kısma ellemeyin.
    P04 – Ekran uyku modu. Dk cinsinden değer içerir. Varsayılan 0. istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Örneğin 5 yaparsanız ekrandaki tuşlara hiç dokunmadığınızda 5dk sonra ekran kapanıyor.
    P05 – Hız kademeleri. 0 yaparsanız 3 kademeli 1 Yarsanız 5 kademeli 2 yaparsanız 9 kademeli hız artışı yapabilirsiniz. (2 seçtiğinizde 9 kademe olmasına rağmen ekranda ilk 5 kademesini göreceksiniz) 1 ideali.
    P06 – Jant çapı Ayarı. 20 inc teker geldiği için 20 olarak ayarlayın.
    P07 – Motor içi hız ölçüm ayarı. Buraya dokunmayın Varsayılan 44
    P08 – Motor desteğinin size kaç km hızlara kadar destek vereceğini gösterir. 25 yapın.
    P09 – Pedal destek asisti. 0 yaparsanız pedal çevirmeye başladığınız anda bisiklet de size destek verir. Örneğin 1 yaparsanız çeyrek tur 2 yaparsanız yarım tur çevirdikten sonra destek vermeye başlar. 0 yapınız.
    P10 – Bisiklet destek şekli. 0 Sadece pedal, 1 Sadece el gazı, 2 pedal ve el gazı birlikte. Ben el gazı tıktığım için 2 olarak ayarladım. El gazınız yoksa 0 yapmalısınız.
    P11 – Destek hassasiyeti. Varsayılan 7. 3 olarak ayarlamalısınız.
    P12 – Pedal çevirmeyi bıraktıktan sonra bisikletin size destek vermeye devam edeceği süreyi belirler. 5 yapın.
    P13 – Pedal sensör tipi. Varsayılan ne yazıyorsa o kalsın ellemeyin. Bendeki 12.
    P14 – Bataryadan çekilecek maksimum akımı gösterir. Ellememelisiniz. Standardı 15.
    P15 – Düşük voltaj koruma değeri. Varsayılan 29. Ellemeyin. Batarya 29 volta düştüğünde koruma amaçlı akımı kesecektir.
    P16 – Toplam batarya desteği ile kat ettiğiniz uzaklığı gösterir. Sıfırlamak isterseniz S+ tuşuna bir miktar basılı tutun.
    P17 – El gazı sabitleyici. Hız sabitleyici mantığıyla çalışması lazım Ben 1 olarak bıraktım. El gazı taktırmadıysanız ellemeyin.
    P18 – Motor gücü tork değeri. Varsayılan 100. Ben 120 yaptım. Max 125 yapabilirsiniz.
    P19 – İletişim protokolü. Burayı ellemeyin. Varsayılan 0
    P20 – Motor iç ayarları ile ilgili. Burayı ellemeyin. Varsayılan 0
    Bu ayarları uyguladığınızda bisikletinizden keyif almaya başlayacaksınız.
    Aklıma gelenleri yazdım umarım faydalı olmuştur

    Yanıtla

Yorum yapın

error: Bu siteden içerik kopyalamak yasaktır.